Linkkejä

Virallista, kauppasopimusneuvottelujen osapuolten jakamaa informaatiota neuvottelujen etenemisestä on tarjolla nihkeästi. Liian kallis kaupattavaksi -kampanjan aikana keräämme tälle sivulle ajankohtaista lisätietoa ja linkkejä kauppasopimuksia käsitteleville tahoille. Osa informaatiosta on englanninkielistä.

European Public Health Alliance

  • EPHA-verkostoon kuuluu 98 järjestöä 29 maasta. Järjestö seuraa EU:n vapaakauppaneuvotteluja terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.

Vapaakauppa.fi 

  • Sivustoa ylläpitää syksystä 2013 toiminut TTIP-verkosto, jossa on mukana yksittäisiä aktiiveja ja kansalaisjärjestöjä. Verkosto pyrkii jakamaan tietoa vapaakauppasopimuksista ja niiden vaikutuksista sekä nostamaan näitä aiheita julkiseen keskusteluun.

Global Justice Now

  • Global Justice Now demokraattisemman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

TTIP 2015

  • Vihreät / Euroopan vapaa allianssi -ryhmän (GREENS/ EFA) ylläpitämä sivusto, joka seuraa aktiivisesti TTIP- neuvottelujen etenemistä. Ryhmän mukaan TTIP on uhka demokratialle sekä ihmistä ja ympäristöä suojaaville standardeille.

Artikkeleita

Corporate Europe Observatory: TTIP Regulations Handcuffed

Suomenkielinen käännös Vapaakauppa.fi: TTIP-sopimus – sääntelyn kahle

Säätely-yhteistyölla valtaa valtioilta yhtiöille

TTIP-sopimukseen ns. säätely-yhteistyön avulla kaupalliset tahot saisivat valtaa vaikuttaa aikaisempaa enemmän lakien ja säädösten valmisteluun. On selvää, että kaupalliset toimijat asettaisivat kaupan intressit esim. ympäristö- ja kuluttajaintressien edelle. Myös demokraattinen legitimiteetti rapautuu kun yritykset saisivat etuoikeuden osallistuvat päätöksentekoon tiiviimmin kuin muut intressiryhmät. Lyhyt video aiheesta

PSI Special Report: TISA versus Public Services

Public Services International (PSI) –järjestön raportin mukaan tämä massiivinen laaja TiSA- kauppasopimus asettaa julkisen terveydenhuollon, yleisradiotoiminnan, veden, liikenteen ja muut palvelut vaaraan. Sopimus tekee mahdottomaksi esimerkiksi tulevien hallitusten palauttaa yksityistetyt palvelut julkisiksi myös tapauksissa, joissa yksityinen palvelutarjonta on epäonnistunut.

How will TTIP affect the health of Europeans

Monique Goyens kirjoittaa blogissaan TTIP sopimuksen vaikutuksista eurooppalaisen terveyteen. Hänen mukaansa neuvotteluissa on enemmän uhkia terveydelle ja terveydenhuollolle kuin on tiedostettu. Goyens on johtajana BEUC:ssa, joka edustaa 40 itsenäistä kuluttajajärjestöä 31 eri maassa.

Jean Lambert: What’s wrong with TTIP: Voices opposing the EU–US trade agreement

Europarlamentaarikko Jean Lambertin julkaisemassa kokoelmassa käsitellään laaja-alaisesti TTIP-sopimuksen uhkia. Alansa arvostetut asiantuntijat kirjoittavat TTIP:stä mm terveydenhuollon, lääkkeiden hintojen, työpaikkojen, datasuojelun, pankkilainsäädännön sekä ruokaturvallisuuden näkökulmassa.

Demokratia kaupan – CETAn investointeja suojelevat säännökset uhkaavat yleistä hyvää Kanadassa ja EU:ssa

Suomenkielinen yhteenveto CETA-sopimuksen vaikutuksista. Teksti on julkaistu Corporate Europe Observatoryn sivuilla.

YLE: Kansalaiset suhtautuvat suurella varauksella investointisuojaan

YLE Uutisten artikkeli 13.1.2015

Löysitkö sinä uutta ja valaisevaa tietoa kauppasopimusneuvotteluista?

Vinkkaa siitä meille! info@liiankalliskaupattavaksi.fi